U NOVOM SADU PAO NAJTRAŽENIJI HRVATSKI BEGUNAC! DVA PUTA BEŽAO IZ ZATVORA I PLjAČKAO ISTU BANKU! :: Semberija INFO ::

 

U NOVOM SADU PAO NAJTRAŽENIJI HRVATSKI BEGUNAC! DVA PUTA BEŽAO IZ ZATVORA I PLjAČKAO ISTU BANKU!


Foto: MUP Srbije
Dragičević je 2005. godine za manje od mesec dana, sa pomagačima, dva puta počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku
 
Odeljenje za ciljane potrage i precizno lociranje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, FAST tim Hrvatska, u saradnji s FAST jedinicom Republike Srbije i Policijskom upravom Novi Sad uspeo je da locira jednog od najtraženijih hrvatskih begunaca, hrvatskog državljanina Bojana Dragičevića (38), koji je u četvrtak uhapšen na području Novog Sada, saopštio je MUP.

Dragičević je 2005. godine za manje od mesec dana, sa pomagačima, dvaput počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku, usred bela dana, s plastičnim pištoljem. Oba puta je pobegao i vešto se skrivao do 2012.
godine, kada je nakon sedam godina bega uhvaćen u Bosni i Hercegovini i izručen u Republiku Hrvatsku.

Zbog razbojništva je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 2 meseca zatvora, pa je upućen na izdržavanje kazne u zatvor Lepoglava.

Nakon godinu i po dana uspeo je da pobegne iz najstrože čuvanog odeljenja zatvora, ali je istog dana u popodnevnim satima pronađen i vraćen.

U aprilu 2014. godine premešten je iz Lepoglave u zatvor u Puli na izdržavanje preostale kazne zatvora. Iz zatvora u Puli je posle samo četiri meseca pobegao, preskočivši zid i od tada je bio u bekstvu.

(informer.rs)