Nikada brže iz Republike Srpske do Beograda :: Semberija INFO ::

 

Nikada brže iz Republike Srpske do Beograda


Izvor: Glas Srpske

​ŠABAC - Radovi na brzoj saobraćajnici Slepčević – Badovinci počeli su punom parom, a time i bolje saobraćajno povezivanje Republike Srpske i Srbije. Ova saobraćajnica, dužine 15,3 kilometra, nastavak je brze saobraćajnice od Šapca do Loznice koja se gradi i biće završena do kraja naredne godine.

Tako će se brzim saobraćajnicama povezati dva granična prelaza između Srbije i BiH - Šepak i Pavlovića most, što praktično znači da će se uskoro iz Srpske, odnosno BiH, do Srbije i srpske prestonice stizati u rekordnom roku.

Izvođač radova i na ovoj dionici auto-puta Šabac-Loznica biće azerbejdžanska kompanija „Azvirt“, sa kojom je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić nedavno potpisao ugovor za izgradnju.

„Srbija ne smije da stane. Radimo brzo, efikasno i za građanke i građane“, rekao je ministar Goran Vesić. Izgradnja ovog dijela auto-puta i infrastrukturno povezivanje sa BiH i Republikom Srpskom imaće ogroman značaj sa građane sa obje strane Drine, a posebno za one koji žive u Srpskoj.

Vožnja starim i neuslovnim cestama i višečasovna vožnja do Srbije biće prošlost. Kada se ovoj saobraćajnici doda i put Sremska Rača-Kuzmin, kao prvi dio auto-puta Beograd-Sarajevo preko Bijeljine i Vukosavlja, te dionica Požega-Kotroman, koja je veza prema Višegradu, preko Romanije do Sarajeva, dobija se povezanost Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH, sa dva auto-puta i dvije brze saobraćajnice, prvi put u istoriji.

Privredna, ekonomska i svaka druga komunikacija biće olakšane, a sve će to stvoriti nove i bolje uslove za naprednije i intenzivnije odnose dvije zemlje, više investicija i bolji život građana Republike Srpske i Srbije.