U NOVOM SADU O USPOSTAVLjANjU ZAJEDNIČKOG TRŽIŠTA, BEZ GRANICA :: Semberija INFO ::

 

U NOVOM SADU O USPOSTAVLjANjU ZAJEDNIČKOG TRŽIŠTA, BEZ GRANICA


Foto: rts.rs
Trilateralni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Zoranom Zaevim u Novom Sadu. Glavna tema trilateralnog sastanka je uspostavljanje "malog Šengena" radi boljeg povezivanja tržišta regiona koje obuhvata 20 miliona ljudi.
 
Premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev sinoć su se sastali sa predsednikom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić i prošetali ulicama Novog Sada.

"Srećan sam što smo počeli da brinemo o sebi, što ne moramo uvek da imamo tutora već što sami možemo da razgovaramo i da se, kao sad u Novom Sadu, dogovaramo o dobroj budućnosti za naše ljude, za naše radnike, za naše seljake i pre svega za mlade ljude, da ostanu u našim zemljama, a ne da idu trbuhom za kruhom", rekao je predsednik Vučić.
 
Zaev je ukazao da je potrebno da se saradnja što više unapredi, jer postoji ogroman kapacitet koji, kako je rekao, do sada nije iskorišćen.
 
"Pre svega, sjajno je da smo svi ovde i samo pokušavamo da razmotrimo teme o kojima smo razgovarali i razgovarali i razgovarali u mnogim prilikama sa našim evropskim prijateljima", rekao je Rama.
 
Premijeri Albanije i Severne Makedonije doputovali su sinoć, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekala ih je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.
 
Predsednik Vučić i premijerka priredili su večeru gostima, a nakon toga prošetali su ulicama Novog Sada.

(rts.rs)