Sindikat srpske Policije organizuje “Policijadu” na Zlatiboru: Gosti policajci iz Srpske :: Semberija INFO ::

 

Sindikat srpske Policije organizuje “Policijadu” na Zlatiboru: Gosti policajci iz Srpske



Na Zlatiboru će, od petka do nedjelje, po tradiciji biti održana 16. „Policijada“, čiji je organizator Sindikat srpske policije, koja će, kako kaže Lazar Ranitović, da okupi više od 1.500 policajaca iz svih krajeva zemlje, iz inostranstva kao i komšije i braću iz Republike Srpske i BiH.

To je, po Ranitovićevim riječima, svojevrsno druženje, „ali i prilika da se neke kolege vide posle mnogo godina, pa čak i nakon školske klupe u Sremskoj Kamenici i nakon dosta vremena od najtežih akcija u kojima su učestvovali“.

- Uvijek je ovo prilika da izmjenjamo iskustva u radu, što je dragocjeno i kod nas tu nema sujete, da čujemo glas od onih koji znaju više i bolje - ističe Ranitović.



Naše okupljanje biće i u znaku sportskih nadmetanja u mnogim sportskim diciplinama, od odbojke i košarke do višeboja i nadvačenja konopca. Naš sindikat, koji broji više od osam hiljada članova je snaga MUP Srbije i naše države.Tu smo, uvijek, kad treba da se sprovedu najteži zadaci i akcije, ali i kad se brine o pravima i standardu svakog našeg pripadnika.Tražimo da svaki policajac bude poštovan, cijenjen, valjano nagrađen, ali i, kako u našoj espkoj pjesmi stoji, „kadar stići i uteći i na strašnom mestu postojati“.

Ovo će, po Ranitovićevim riječima, biti i prilika da se razgovara o zadacima sindikata, od onih koji se tiču prava policajaca donjihovih obaveza, „jer na oba „fronta“ mora da se radi i brine istovremeno“.

Željko Blagojević, visoki funkcioner Sindikata srpske policije, inače Lozničanin, ističe da prate rad i sve ono što se, tokom djelovanja, susreću njihove kolege, pa će, i ove godine, da nagrade najbolje, ali i one koji drže do časti i ugleda ove organizacije.

- Ponosan sam na mlade kolege, jer oni brinu i o pravima i obavezama policajca, što je prava stvar - kaže veteran SSP Radenko Cvejić, penzinisani policajac iz Loznice.

- Najdraže mi je što nas ljudi na Zlatiboru uvijek divno prime, a lijep je osjećaj što su gosti naših dvoboja i naša mnogobrojna braća iz naše Republike Srpske - rekao je Cvejić.


​Za Semberija info - Mladen Vasilić