Štimac stao u odbranu ismijavane romske djevojčice :: Semberija INFO ::

 

Štimac stao u odbranu ismijavane romske djevojčice


Фото - Инстаграм

Bivši srpski košarkaš Crvene zvezde MeridianBet i reprezentacije Srbije, Vladimir Štimac odlučio je stati u odbranu jedne djevojčice koju su vršnjaci u školi ismijavali jer je Romkinja, ponudivši da joj kupi haljinu i cipele za maturu.

Malo ko je ostao ravnodušan nakon što se na društvenim mrežama pojavila informacija da jedna djevojčica od strane svojih vršnjaka trpi maltretiranje samo iz razloga što je romske nacionalnosti.

Kolege iz razreda su navodno u školu donijele bakrenu žicu kojom su je ismijavali, a taj potez osudile su mnoge poznate ličnosti u Srbiji.Srpska turbofolk pjevačica Seka Aleksić reagovala je na ovu objavu napisavši kako će lično ona ići sa djevojčicom na maturu. Ubrzo se oglasio i srpski košarkaš Vladimir Štimac.

"Vidio sam da Seka Aleksić želi ići na maturu s djevojčicom koja je bezdušno ponižena. Sram vas bilo da vas bilo.

Evo, ja ću joj kupiti haljinu i cipele za maturu. Molim vas, javite broj. Oprostite što je ovo javno, ali jednostavno me priča pogodila u srce. Molim vas još jednom, pomozite mi pronaći kontakt porodice kako bismo joj sve uljepšali. Ne mislim da ljudi ne mogu kupiti, daleko od toga. Unaprijed hvala", napisao je srpski košarkaš.

Štimac je profesionalnu karijeru započeo 2004. godine, a nastupao je za Žalgiris, Crvenu zvezdu, Ventspils, Nimburk, Olin Edirne, Banvit, Malagu, Bajern, Estudiantes, Bešiktaš, Anadolu Efes, Fenerbahče, Kvingdao Eaglese, Bahčesehir Koleji i Ningbo Rocketse, prenosi "Klix". Danas je član turskog Istanbul Teknika.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je tri srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu, Evropskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama.


Nezavisne novine