Protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu :: Semberija INFO ::

 

Protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu


U Beogradu večeras protest pod sloganom "Srbija protiv nasilja" koji je organizovao dio opozicije. Poslije čitanja zahtjeva okupljeni građani krenuli su u šetnju od zgrade Skupštine Srbije, preko Ulice Kneza Miloša do mosta "Gazela". Most će zatim dva sata biti blokiran za saobraćaj, najavili su organizatori.

Na početku skupa, Iris Pavošević iz Narodne stranke pročitala je zahtjeve protesta - momentalna smjena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabranu štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.



Takođe, traže, kako su naveli, smjenu rukovodstva RTS zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju, oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, kako su naveli, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Zatražili su i smjenu ministra unutrašnjih poslova Srbije Bratislava Gašića, šefa Bezbjednosno informativne agencije Aleksandra Vulina, usvajanje ostavke ministra prosvjete Srbije Branka Ružića i održavanje sjednice Skupštine Srbije na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Srbije kao i bezbjednosna situacija u zemlji u najkraćem mogućem roku.

Posle pročitanih zahtjeva, demonstranti su se uputili su se ka mostu Gazela i delu međunarodnog auto-puta koji bi trebalo da budu blokirani dva sata.

Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana.

Skup pod istim nazivom “Srbija protiv nasilja" održan je i u ponedjeljak.

(RTRS)