Evrovizija 2023: Srbija nastupa peta u finalu takmičenja :: Semberija INFO ::

 

Evrovizija 2023: Srbija nastupa peta u finalu takmičenja


Predstavnik Srbije Luk Blek nastupiće kao peti u finalu Pjesme Evrovizije u subotu uveče, hrvatska grupa Let 3 kao pretposljednja, a prije njih slovenački bend Džoker Aut, objavili su organizatori najvećeg muzičkog evropskog takmičenja.

U finalu će biti 26 zemalja, a otvoriće ga predstavnice Austrije Teja i Salena, dok će posljednja nastupiti Velika Britanija, domaćin takmičenja.

Za razliku od prve polufinalne večeri kada je svaka gitarska grupa ispala, slovenački bend Džoker Aut i australijski roker Vojadžer obezbijedili su u četvrtak finale.

Stranice za klađenje upitale su vještačku inteligenciju ČetGPT da analizira koji su favoriti za pobjedu u finalu Evrovizije 2023.

Pobjeda se predviđa favoritkinji, švedskoj predstavnici Lorin koja je prije 11 godina pobijedila na Evroviziji sa pjesmom Euforija.

Iako je bilo najavljeno, predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski neće se obratiti tokom finalne večeri Evrovizije.

Evropska radio-difuzna unija (EBU), organizator Evroviziju, odavno je zauzela stav da takmičenje ne treba da bude politički obilježeno.

Iako je ovogodišnji događaj odražavao ukrajinsku kulturu, smatralo se da bi obraćanje Zelenskog bilo u suprotnosti sa duhom događaja.

Britanski premijer Riši Sunak kaže da je razočaran tom odlukom i da je Zelenskom trebalo dozvoliti da se obrati.

(RTS)