Sahranjeno troje ubijenih u selu Dubona :: Semberija INFO ::

 

Sahranjeno troje ubijenih u selu Dubona


Фото - Информер

U selu Dubona više stotina građana, kao i brojni policajci, ispratili su na večni počinak troje stradalih u jezivom masakru koji je počinio Uroš Blažić (21).

Sahranjeni su policajac Milan P, njegova sestra Kristina i njihov drug Dalibor T.

Nekoliko sveštenika dok je služilo opelo plakali su i pokušavali da ostanu prisebni nad otvorenim kovčezima troje mladih.

Kada je krenula povorka pogrebno vozilo sa dva tijela brata i sestre stali su tačno na raskrsnicu, a zatim im se pridružilo vozilo sa telom D. T. pa je vladika Jovan šumadijski sa sveštvenstvom opet održao opelo za pokoj duša ubijenih.

Nakon 15 minuta formirale su se kolone i svako je otišao na svoje groblje.

- Da nam kroz svu tugu ne zavlada sveopšta tama, nego da verom useljujemo svetlo vaskrsenja Hristovoga i svetlost života. Ožalošćena porodico, ne znam šta da kažem. Jezik se koči, pamet se grči, koju reč utehe da kažem. I svestan sam da je svaka moja reč danas bleda u odnosu na vaš bol i vašu žalost i u odnosu na vašu tugu zbog rastanka vaših najmilijih i najrođenijih. Jedino što vam mogu kazati, pojačajte veru u Boga, vasrksenje Hristovo i veru u vaskrsenje vaših najmilijih - obratio se pop potresnim riječima porodici i prijateljima nastradalih.

- Niko nema pravo da nekome uzme oduzme život! Ponavljam to već nekoliko puta, ali evo opet ću! Niko to ne sme - rekao je vladika šumadijski.

U Malom Orašju kod Mladenovca, gdje je pomahnitali U. B. (21), 4. maja, dan nakon krvavog pira u Beogradu, iz kalašnjikova ubio sedam mladića i jednu devojku, juče je sahranjeno petoro žrtava - M. M. (18), N. M. (15), L. M. (20), N. S. (19) i A. M. (17).

Veliki broj mještana, porodica i prijatelja iz obližnjih krajeva Šumadije došlo je pognute glave, sa cvijećem i svećama u rukama prvo u portu crkve, gdje je održano zajedničko opelo. Ispred mjesne zajednice Malo Orašje srpska zastava bila je spuštena na pola koplja.


​Glas Srpske