Osam mrtvih, više od 10 ranjenih u pucnjavi kod Mladenovca; 600 pripadnika specijalnih jedinica traga za napadačem :: Semberija INFO ::

 

Osam mrtvih, više od 10 ranjenih u pucnjavi kod Mladenovca; 600 pripadnika specijalnih jedinica traga za napadačem


Osam osoba je ubijeno, a više od 10 ranjeno u pucnjavi kod Mladenovca, pošto je na njih napadač pucao iz automatskog naoružanja. Prema nezvaničnim informacijama, napadač je U. B. (21) koji je pucao iz vatrenog oružja i trenutno je u bjekstvu. Za njim traga oko 600 pripadnika specijalnih jedinica. Za napadačem raspisana potjernica.

- Napadač bio sam u vozilu

Kako RTS nezvanično saznaje, u vozilu se nalazio sam napadač. Tokom noći su se pojavile informacije da su se u kolima odakle je izašao napadač i započeo krvavi pir nalazile još dvije osobe.

Reporter RTS-a je razgovarao sa mještamina Dubone. Jedna starija osoba koja je krenula na pijacu u Beograd mu je rekla da je čula pucnjavu i da je cijelu noć provela sa sekirom u ruci.

Druga mještanka je izjavila za RTS da je čula pucnjavu, ali da je pomislila da je riječ o vatrometu.
 
Operisane osobe u KBC "Dragiša Mišović" životno ugrožene, operisani u smederevskoj bolnici stabilno
Dvije povrijeđene osobe stare 21 i 23 godine smeštene su u KBC Dragiša Mišović su operisane ali i dalje životno ugrožene.

U smederevsku opštu bolnicu "Sveti Luka" tokom noći je primljeno je deset osoba, četiri ih je preminulo, tri osobe su trasportovane dalje za Beograd, a tri su operisane i nalaze se u stabilnom stanju.

Kako javlja reporter RTS-a, jedna osoba ima prostrelne rane stomaka bez povreda unutrašnjih organa, druga je upucana u potkoljenice i nalazi se na odjeljenju ortopedije, a treća sa višestrukim povredama organa i otovrenim prelomima, takođe je stabilno.

Najmlađi preminuo bio je 2008. godište. Osmoro ranjenih koji su hospitalizovani u Urgentom centru su stabilno.
 
(RTRS)