Načelnik beogradske policije: Maloljetnik planirao napad i napravio spisak žrtava :: Semberija INFO ::

 

Načelnik beogradske policije: Maloljetnik planirao napad i napravio spisak žrtava


BEOGRAD - BEOGRAD- Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić rekao je da je Kosta K. (13) planirao unaprijed pucnjavu u u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kao i da je imao i skicu škole i spisak djece koje je želio da ubije.

Milić je u Vladi Srbije gdje je održana  konferencija za medije povodom pucnjave u beogradskoj OŠ “Vladislav Ribnikar” u kojoj je stradalo osam učenika i radnik obezbjeđenja rekao da je Vatreno oružje  maloljetnik uzeo  iz očevog stana i donio sa četiri molotovljeva koktela. Motiv kako dodaje i dalje nije poznat.

- Napadač je imao spisak dece koju je planirao da likvidira. Sam je radio plan ulaza i izlaza u školu i odredio je prioritetne mete i koga će iz kog razreda da likvidira – rekao je Milić

Milić je istakao da je za 25 godina godina, koliko radi u MUP-u, bio na hiljade uviđaja, ali da je ovo nezapamćen zločin.

-Prema do sad prikljupljenim informacijama osumnjičeni je mesec dana planirao ovaj zločin - rekao je Milić i pokazao skicu koja je pronađena kod uhapšenog kao i spisak učenika.

Dodao je da je napadač lice koje nema nikakve mentalne probleme

Dodao je  da su nijemi pred ogromnom ljudskom tragedijom koja izaziva tugu i bol i pripadnike MUP-a obavezuje da informiše o realnom činjeničnom stanju.

Naveo je da je jutros oko 8.40 dežurnu službu policije pozvala zamjenik direktora škole Ivanka Jovanović i rekla da je dijete u školu ušlo sa vatrenim oružjem i da nasumično puca. Odmah su upućene patrole policije.

-Nakon toga je u 8.42 pozvalo NN lice i predstavilo se kao Kecmanović Kosta. Rekao je da je pucao u više lica u OŠ „Vladislav Ribnikar“, ulica Kralja Milutina broj 10. Dolaskom policije na lice mesta utvrđeno je da je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane navedenog dečaka koji je i pozvao našu dežurnu službu kojom prilikom je stradalo osam učenika škole, od čega sedam devojčica i jedan dečak - rekao je Milić.

Naveo je da se najvjerovatnije radi o S. N. (14), B. A. (12), A. B. (12), A. D. (14), K. N (13) M. A (14), E. K. (14), A. Č. (14), kao i radniku obezbjeđenja.

Istakao je da su povrijeđena još četvorica dječaka i dvije djevojčice, kao i učiteljica S. T.

Ružić: Decu roditeljima niko ne može da vrati

-Izražavam najdublje žaljenje povodom najveće tragedije koja je zadesila Srbiju i naš obrazovni sistem. Decu roditeljima niko ne može da vrati – rekao je ministar provjete Srbije Branko Ružić.


GS / Agencije