UŽIVO - CDT i CeMI: Jakov Milatović novi predsjednik Crne Gore :: Semberija INFO ::

 

UŽIVO - CDT i CeMI: Jakov Milatović novi predsjednik Crne Gore


PODGORICA - Kandidat pokreta Evropa sad Jakov Milatović ubjedljivo vodi ispred svog protivkandidata DPS-a, aktuelnog šefa države Mila Đukanovića pokazali su prvi rezultati, odnosno projekcije Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).


21.02  - Prema procjenama Centra za demokratsku tranziciju (CDT) na obradjenom uzorku od 85 odsto glasova, kandidat PES Jakov Milatović je osvojio 57,6 odsto glasova, a aktuelni šef države Milo Đukanović 42,4 odsto.

Prema informacijama iz CDT, ovakav ishod glasanja je bio očekivan, a ovaj rezultat je za Đukanovića je nedostižan, tako da se, kažu, Milatović može smatrati novim predsjednikom Crne Gore. Inače, rezultati se objavljuju u realnom vremenu kao i u CeMI-ju. Prema procčenama CeMI, finalna projekcija rezultata je na gotovo 90 odsto obrađenog uzorka, Milatović je osvojio 60,1 odsto, a Đukanovich 39,9 odsto glasova.

U mnogim gradovima u Crnoj Gori pristalice Milatovića slave.

20.50 -  Jakov Milatović i dalje je u značajnoj prednosti u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori u odnosu na  Mila Đukanovića.

Prema procjenama CeMI na osnovu 78,7 odsto obrađenih glasova, Milatović ima osvojenih 60,2 odsto glasova, a Đukanović 39,8 odsto.

Procjenjuje se da bi procenat glasova za Milatovića na dalje mogao samo da raste.

20.45 - Milo Đukanović osvojio je 40,2 odsto glasova, dok je Jakov Milatović osvojio 59.8 odsto glasova, pokazuju preliminarni rezultati na osnovu 68.5 odsto obrađenog uzorka, podaci su Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Izlaznost je, prema podacima CeMI-ja, bila 71 odsto.

Prema preliminarnim podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT), na osnovu  54,1 odsto obrađenog uzorka, Đukanović je osnovio  44,3 odsto glasova, a Milatović osvojio 55,7 odsto glasova.

Ranije su objavili da je izlaznost 70,7 odsto.
    

20.30 - Kandidat DPS-a za predsjednika Crne Gore Milo Đukanović osvojio je 40 odsto glasova, dok je Jakov Milatović, kandidat pokreta Evropa sad osvojio 60 odsto glasova.Pokazuju to prve projekcije na 38,5 odsto obrađenog uzorka, oobjavio je  Centar za monitoring i istraživanje (CeMI).

U Crnoj Gori danas je održan drugi krug predsjedničkih izbora.


Glas Srpske