Vučić: Dogovor o završetku procesa osiguranja zajedničkih radnih dozvola :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Dogovor o završetku procesa osiguranja zajedničkih radnih dozvola


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Veroni, na sastanku sa predsjednikom Vlade Albanije Edijem Ramom i predsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim, postignut dogovor o završetku procesa osiguranja zajedničkih radnih dozvola između tri zemlje, članice Otvorenog Balkana.

- Razgovarali smo i o prijemu novih identifikacionih kartica i sva trojica smo se složili da ćemo moći da napravimo napredak u narednim mjesecima po tom pitanju. Dogovorili smo se o završetku procesa osiguranja radnih dozvola i to bi bila osnova, usuđujem se da kažem, osnova ekonomske saradnje između svih nas - istakao je Vučić na konferenciji za medije nakon sastanka sa Ramom i Kovačevskim u okviru inicijative Otvoreni Balkan, koji je održan u gradskoj skupštini grada Bardolini. Dodao je da je sa premijerima razgovarao o tome kako pomoći običnim ljudima i kako otkloniti sve prepreke i omogućiti slobodnu trgovinu i slobodan protok robe i ljudi.

- Razgovarali smo o mnogim važnim pitanjima kako bi sve pripremili prije početka letnje sezone. Mislim da će biti veoma važno. Takođe, razgovarali smo i o mnogim drugim pitanjima, poput onih koja se tiču bezbjednosti hrane - rekao je Vučić.  Dodao je da je trgovinska razmjena između Srbije i Sjeverne Makedonije sve veća i veća, i da je u posljednje tri godine porasla za nekih 50 odsto.

- Najveća prepreka nas na Zapadnom Balkanu su granice, jer kada imate kamion koji prevozi neku vrstu robe, oni 30 odsto vremena voze, a 70 odsto provedu na granicama - istakao je Vučić.