Drugi krug izbora, Crna Gora bira predsjednika: Milo Đukanović ili Jakov Milatović :: Semberija INFO ::

 

Drugi krug izbora, Crna Gora bira predsjednika: Milo Đukanović ili Jakov Milatović


Državljani Crne Gore danas u drugom krugu izbora odlučuju ko će biti predsjednik države. Pravo glasa ima nešto više od 542.000 građana. Biračka mjesta otvorena su od 7 do 20 časova.

U prvom krugu izbora, koji je održan 19. februara, nijedan od kandidata nije dobio više od polovine glasova, pa se dvojica kandidata koja su osvojila najveću podršku nadmeću u drugom krugu. Kandidat DPS-a Milo Đukanović je u prvom krugu osvojio 35,37 odsto glasova, dok je kandidat pokreta Evropa sad Jakov Milatović imao podršku 28,92 odsto birača.

U drugom krugu građani Crne Gore posljednji su put birali predsjednika pre 26 godina. Ti izbori ostali su upamćeni i po rekordnoj izlaznosti od 73 odsto. Posmatrači ne očekuju toliku izlaznost ovoga puta, ali očekuju veću nego prije dvije nedjelje, kada je na biralište izašlo 64 procenta građana.

​Glasačko pravo na predsjedničkim izborima ima 542.154 građana. Najviše birača je u Podgorici – 143.608, a najmanje u Šavniku – 1.777. Biračka mjesta bila su otvorena od 7 do 20 sati, a prvi preliminarni rezultati očekuju se oko 21 sat.


RTRS