Zatvorena biračka mjesta u Crnoj Gori, slijedi prebrojavanje glasova :: Semberija INFO ::

 

Zatvorena biračka mjesta u Crnoj Gori, slijedi prebrojavanje glasova


- U Crnoj Gori su u 20 časova zatvorena biračka mesta na kojima su se građani danas opredjeljivali između sedam predsjedničkih kandidata.

Prema podacima CDT izlaznost do 19 sati bila je 60,6 odsto, a CEMI je saopštio da je glasalo 60,5 odsto biračkog tijela.

U birački spisak je upisano 542.154 građana s pravom glasa.

Kandidati su bili - aktuelni šef države i kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, lider Nove srpske demokratije, kandidata liste Za budućnost Crne Gore, odnosno Demokratskog fronta Andrija Mandić, kandidat Demokrata Alekse Bečića i Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Na izborima su učestvovali i kandidati Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i influenser Jovan Jodžir Radulović.

Đukanović je prvi put predsjednički kandidat stranke koja je od 30. avgusta 2020, prvi put od njenog osnivanja, u opoziciji.

Ukoliko na današnjim izborima nijedan kandidat ne dobije više od polovine glasova građana izašlih na izbore, 2. aprila biće održan drugi izborni krug.

U drugom izbornom krugu nadmetaće se dva kandidata koja budu imala najviše dobijenih glasova u prvom krugu, prenosi Tanjug.

Mandat predsjednika Crne Gore traje pet godina, a do sada su svi predsjednici bili iz DPS-a.

(Nezavisne)