Detalji tragedije u Novom Pazaru: Otac preko terase pokušao da spasi djecu :: Semberija INFO ::

 

Detalji tragedije u Novom Pazaru: Otac preko terase pokušao da spasi djecu


NOVI PAZAR - Četvoro mališana stradalo je jutros u stravičnom požaru koji je izbio u stanu šestočlane porodice u Novom Pazaru u Ulici Kej 12. srpske brigade, dok su roditelji zadobili teške tjelesne povrede.

Na lice mjesta odmah su došle jedinice vatrogasne službe, hitne i policije, ali nažalost za djecu nije bilo spasa.

Djeca su, prema nezvaničnim informacijama, pronađeni u jednoj sobi, a vjeruje se da su preminuli od gušenja dimom.

Kako prenosi Sandžalive stradali su blizanci stari 3 godine, dvogodišnje dijete i beba stara šest mjeseci. Otac je preko terase pokušao da uđe u sobu kod djece, ali nije uspio da probije vrata koja su bila zaglavljena.

Otac nastradale djece, rodom iz Egipta, zadobio je opekotine na 45 odsto tijela, a majka, Bošnjakinja, opekotine drugog i trećeg stepena zahvatile su 18 odsto tijela.

Uzrok požara i dalje nije poznat, a spekuliše se da je požar izazvala grijalica ili TA peć.

„Tu je četvoro male dece, znate i sami kako to ide, stvari se ostavljaju da se suše, verovatno se neka stvar zapalila i tako došlo do požara. Sestra mi je udata za Egipćanina, ona je bila domaćica, dok je zet radio. Jutros su oboje bili tu, ali sudbina je tako htela da odnese živote njihove dece, a i njihovi životi su dovedeni u pitanje“, rekao je brat majke stradalih mališana.

Iz policije je saopšteno da su pripadnici MUP, Odjeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave za jedan minut krenuli su na lice mJesta i stigli za nekoliko minuta, gdje su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi.

Prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena su četiri maloLjetna lica koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen monoksidom, dok su otac i majka povrijeđeni u susJednoj prostoriji.

Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga će utvrditi uzroke požara i gušenja djece.

Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi, naveo je MUP.


Glas Srpske