Vučić: Srbija nije poslala oružje ni Rusiji, ni Ukrajini :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Srbija nije poslala oružje ni Rusiji, ni Ukrajini


RIJAD - Govoreći o spekulacijama da je Srbija navodno izvozila oružje Ukrajini, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je riječ o notornoj laži.

„Srbija nije poslala oružje nikom. Srbija proizvodi i prodaje municiju. Imamo mnogo fabrika u odbrambenoj industriji Srbije. Kada municiju proizvodite, onda ona uvek negde završi na ratištu ili kriznom svetskom području. Mi nismo prodali nijedan komad oružja, oruđa ili municije ni Rusiji ni Ukrajini. U Srbiji postoji tzv. dozvoljeni korisnik i samo takvim zemljama Srbija može da izvozi. Kažu da smo izvezli preko Turske. Znajući da postoji mogućnost da deo robe bio poslat bilo kojoj strani na ratištu, dodali smo da je nemoguće izvoziti municiju koju smo dali Turskoj. Šta hoćete više od nas?“, kazao je Vučić.

Vučić se nalazi u Kataru gdje prisustvuje Petoj Konferenciji u organizaciji Ujedinjenih nacija.

„Već sam imao korisne razgovore sa predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar i predsednikom Poljske Andžejem Dudom. Nadam se veoma dobrim razgovorima sa emirom Države Katar šeikom Tamimom bin Hamad Al-Tanijem, ali i predsednicima i premijerima mnogih afričkih i azijskih zemalja“, napisao je predsjednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.


Tanjug / Glas Srpske