Vučić: Hrvati imaju odličnu vojsku, mi malo bolju :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Hrvati imaju odličnu vojsku, mi malo bolju


ABU DABI- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je tokom obilaska Sajma naoružanja Idex u Abu Dabiju prošao i pored hrvatskog štanda i tom prilikom ocijenio da Hrvati imaju odličnu vojsku, a da je posao Srbije da ima malo bolju.

"Hrvati imaju odličnu vojsku i odličnu vojnu industriju i ja to poštujem... A mi malo bolju. Imali su jednu od najboljih fabrika u bivšoj Jugoslaviji, Đakovo je nekada bila najbolja fabrika. Imaju izvrsnu vojsku i mnogo ulažu, a naše je da ne budemo slabiji", rekao je Vučić koji je istovremeno pozdravio predstavnike na hrvatskom štandu.

On je dodao da ako Srbija bude modernizovala svoju namjensku industriju, koja proizvodi granate, mine, municiju, biće neprevaziđena u cijeloj jugoistočnoj Evropi, jer je potražnja velika.

"Pred nama su ulaganja u fabrike u Čačku, Užicu, Valjevu, Kragujevcu, Trsteniku, Bariču, Priboju, Zemunu...", naveo je Vučić i naveo  da je Srbija imala jaku industriju, ali da se nije modernizovala na vrijeme, i da sada mora da se vrati i uhvati korak.

On je ocijenio i da je mnogo važno to što se radi sa dronovima i Pegazom, što rade privatnici, ali i da oni moraju da uzmu mine iz Krušika.

"Srbija to razvija bolje nego svi u regionu, ali još moramo da usavrsavršavmo da bismo mogli da ubacimo naoružanje vojske, što radi  Jugoimport", napomenuo je on.


​Tanjug / Glas Srpske