Raška: Donesena naredba o zatvaranju vrtića i srednjih škola :: Semberija INFO ::

 

Raška: Donesena naredba o zatvaranju vrtića i srednjih škola


Predsjednik Opštine Raška Nemanja Popović rekao je da je održana sjednica Kriznog štaba i da je donesena naredba o zatvaranju vrtića i srednjih škola, zbog teške situacije na teriotriji opštine.

Rijeka Ibar izlila se na teritoriji opštine Raška. Poplavljeni su industrijska zona, više prilaznih ulica, a ugroženi su i predškolska ustanova i sportski centri koji se nalaze kraj rijeke.

Ibar je od sinoć nadošao 25 centimetara, mještani su pomagali da se postave džakovi, da bi se odbranila predškolska ustanova i Raška od Ibra koji nadolazi preko KiM, od Crne Gore.

Popović je naglasio da je Ibar je na istorijskom maksimumu, preko šest metara i 10 centimetara, a veliki problem je to što je rijeka ugozila industrijsku zonu u Ulici Savatija Miloševića i tu je poplavljeno mnogo subjekata.

- Ibar je nadolazio velikom brzinom. Raška je nadolazila iz pravca Novog Pazara. U Draganiću imamo poplavljenih domaćinstava, ali ovo je jače od svih nas, nismo uspjeli da odbranimo neke dijelove - rekao je Popović.

Rijeka Raška je napravila problem uzvodno. U industrijskoj zoni su dva domaćinstva ugrožena.

Inače, Opština Raška uvela je vanrednu situaciju krajem novembra zbog poplava koje su izazvale rijeke Trnavica i Raška. Tada je pričinjena znatna materijalna šteta. Vanredna situacija je od tada na snazi, zbog sanacije korita rijeka, tako je da nisu ponovo uvodili.