Kosovo: Tužilaštvo traži 30 dana pritvora za osumnjičenog za ranjavanje dvoje mladih u Štrpcu :: Semberija INFO ::

 

Kosovo: Tužilaštvo traži 30 dana pritvora za osumnjičenog za ranjavanje dvoje mladih u Štrpcu


PRIŠTINA - Osnovno tužilaštvo zatražilo je od Osnovnog suda u Uroševcu određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana protiv A.K., osumnjičenog za ranjavanje dvoje mladih Srba, od 11 i 21 godinu, u petak u Gotovuši kod Štrpca

Okrivljenom, koji je pripadnik Kosovskih bezbjedonosnih snaga, juče nakon hapšenja određena je mjera zadržavanja od 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo "Ubistvo u pokušaju".

Tužilaštvo je saopštilo da "postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 6. januara 2023. godine, oko 14 časova, u selu Gotovuša, opština Štrpce, namerno pokušao da oduzme živote povređenih M.S. i S.S, gde je poslije verbalne svađe koja se dogodila na licu mjesta izvadio revolver marke 'Mosberg' i dva puta pucao pogodivši povređene, koji su zadobili telesne povrede".

Okrivljeni je, navodi Tužilaštvo, time počinio krivično djelo "Teško ubistvo u pokušaju". Dodaje se da su povrijeđeni prvo upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a zatim u bolnici u Gračanici.

Tužilaštvo ističe da je okrivljeni kršeći važeći zakon o oružju na Kosovu, upotrebio oružje s dozvolom, marke "Mosberg", model MC2C, kalibra 9X19mm, čime je počinio krivično djelo "Upotreba opasnog oružja ili alata".

Takođe, prema navodima Tužilaštva, postoji osnovana sumnja da je 6. januara 2023. godine, oko 13 časova, na Brezovici, opština Štrpce, okrivljeni upotrebom oružja pričinio veliku opasnost po živote ljudi.

Okrivljeni je, nakon što svojim automobilom marke "Golf V" nije mogao da se priključi na put koji vodi ka Ski centru Brezovica zbog gužve na putu, skrenuo ka Štrpcu i iz revolvera marke "Mosberg" pucao pet puta u vazduh, čime je počinio krivično djelo "Izazivanje opšte opasnosti".

Najviši kosovski vrh, kao i čelnici međunarodnih misija i institucija, osudili su ovaj napad i zatražili da se slučaj u potpunosti istraži.

Podsjećamo, rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su na Badnji dan, kad je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, za kojeg se kasnije otkrilo da je pripadnik KBS.


AA / GS