Vučić: Molim naše zapadne partnere da mi kažu koji od pet dokumenata žele da poštuju :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Molim naše zapadne partnere da mi kažu koji od pet dokumenata žele da poštuju


Фото - Танјуг
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, objavio je na Instagram nalogu "BudućnostSrbijeAV" video snimak sa pitanjem za zapadne partnere.

Predsednik Vučić je pitao koje od pet važnih dokumenata, koje su sami donosili na zapadu, žele da poštuju po pitanju KiM, kao i da li će poštovati i šesti Solunski dokument o proširenju EU na Zapadni Balkan koji u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije Saveta bezbednosti UN.

„Poštovani građani Srbije, već znate da sam zamolio naše zapadne partnere da mi kažu koji od pet važnih dokumenata žele da poštuju: Kumanovski sporazum, Povelju ujedinjenih nacija, Rezoluciju 12 44, Briselski sporazum ili Vašingtonski sporazum", rekao je predsednik Vučić na početku obraćanja.

„Došli smo do šestog veoma značajnog dokumenta Evropske unije, iz 2003. godine, čuvenog Solunskog dokumenta o proširenju Evropske unije na Zapadni Balkan. I upravo u svetlu podnošenja aplikacije za članstvo u EU tzv. Kosova, moje pitanje je hoće li poštovati dokumenta koje su sami donosili, čak i istorijska iz Soluna. jer, u tački pet Solunskog dokumenta se kaže da u potpunosti podržava implementaciju rezolucije 12 44.

Tako da je moje pitanje od danas, koji od ovih šest dokumenata želite da poštujete i mi ćemo biti u potpunosti saglasni", rekao je predsednik Vučić.

POLITIKA