Televiziji hrvatske dijaspore ukinuto dopuštenje za emitovanje :: Semberija INFO ::

 

Televiziji hrvatske dijaspore ukinuto dopuštenje za emitovanje


Vijeće za elektroničke medije (VEM) Hrvatske ukinulo je dopuštenje za emitovanje CROTV HD-u - Televiziji hrvatske dijaspore jer nije dostavila zatražene snimke emitovanog programa nakon, kako se neslužbeno doznaje, pritužbe građana zbog emitovanja ustaških pjesama.

"Agencija za elektroničke medije (AEM) je zaprimila pritužbu građana u kojoj se navodi sporni program. AEM je zatražio snimke i očevidnike programa od pružatelja kako bi mogao utvrditi radi li se doista o kršenju Zakona o elektroničkim medijima. Međutim, na službeni upit Vijeća, pružatelj to nije dostavio", ističe se u odgovoru AEM-a Hini. Dodaje se da je, obzirom na navedeno, utvrđeno da pružatelj medijske usluge više ne ispunjava tehničke uvjete prijenosa audiovizualnog i/ili radijskog programa.

KRO TV HD - Televizija Hrvatske Dijaspore puni je naziv nakladnika - pružatelja medijske usluge satelitom kabelom, internetom i drugim dopuštenim oblicima prijenosa kojem se kao vlasnik navodi Dario Kozjak.

Sjedište je u njemačkom gradu Hanauu, a osim televizijskog programa na internetu, taj nakladnik emituje program i na Hrvatskom radiju Frankfurt. Na službenim stranicama KROTV HD-a navodi se kako njihova koncesija za za Iptv kabel Satelitsku distribuciju vrijedi 10 godina od 17. lipnja 2021. te da ju je izdala Agencija za elektroničke medije Zagreb.

Navedeni pružatelj medijske usluge ima dopuštenje za emitovanje televizijskog programa putem kabela, satelita i interneta kao i dopuštenje za emitiranje radijskog programa putem satelita, kabela i interneta. U konkretnom predmetu vodi se postupak samo za televizijski program. Što se tiče područja, pružatelj je slobodan emitovati program u bilo kojoj zemlji EU, ističu u AEM-u.

Na upit prijeti li i novčana kazna tom nakladniku ukoliko nastavi s emitovanjem spornog programa i ko je dalje nadležan u ovom slučaju, u AEM-u zaključuju: "Na navedeno trenutno ne možemo odgovoriti budući da teoretski pružatelj može notificirati ili zatražiti dopuštenje od bilo koje druge članice EU, ukoliko smatra da za to ima uvjete".


Fena / BHRT