Dodik čestitao Brnabićevoj imenovanje za mandatara :: Semberija INFO ::

 

Dodik čestitao Brnabićevoj imenovanje za mandatara


ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Ani Brnabić imenovanje za mandatara za sastav nove vlade Srbije, izrazivši uvjerenje da će ona predanim radom i oprediljenošću za snažan razvoj Srbije doprineti njenoj daljoj afirmaciji, napretku i razvoju.

Dodik je istakao da je Srbija postala nezaobilazan politički faktor u regionu, Evropi i svetu, što je od velikog značaja i za Republiku Srpsku i BiH, prenosi Srna.

Dodao je da je za Republiku Srpsku veoma značajno da Srbija jača svoj međunarodni položaj, jer je postala važan faktor mira i stabilnosti u regionu, a posebno u očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma koji garantuje položaj i status Srpske i srpskog naroda u BiH i daje joj pravo da gradi jake veze sa Srbijom.

Brnabićevoj je poželio da i dalje uspješno vodi Vladu Srbije u interesu svih građana Srbije i izrazio uvjerenje da će zahvaljujući njenom trudu, radu, patriotizmu dobri odnosi sa Srpskom biti nastavljeni za dobrobit naroda sa obe strane Drine.

"Vjerujem da će vlada sa Vama na čelu i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, nastaviti intenzivnu saradnju sa institucijama Republike Srpske, prvenstveno u oblasti ekonomije, kulture, nauke, obrazovanja, sporta, kao i u svim drugim sferama života", naglasio je Dodik.

Podsjetio je da je iza Srbije i Republike Srpske veoma uspješan period saradnje i realizacije značajnih projekata koji su obilježili prethodni mandat Ane Brnabić i poručio da će nastaviti da se zalaže za nastavak te saradnje, kao i zajedničkog rada na realizaciji započetih projekata i pokretanje novih za dobrobit i prosperitet stanovnika Republike Srpske, Srbije i BiH, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.


Tanjug / Glas Srpske