Dojave o bombama u školama širom Srbije :: Semberija INFO ::

 

Dojave o bombama u školama širom Srbije


Veliki broj škola širom Srbije, uključujući i u Beogradu, primio je dojave o postavljenim bombama, rečeno je jutros Tanjugu u MUP-u Srbije. Rad policije je u toku, navode u MUP-u.

Tanjugu je u Policijskoj upravi Valjevo rečeno da je u sedam osnovnih škola u Valjevu u nekoliko seoskih škola tokom noći dobilo dojave o postavljenim bombama. Kako navode, djeca su obaviještena da ne dolaze u škole dok se ne završi pregled.

U OŠ "Đura Jakšić" u Beogradu stigla je dojava o postavljenoj bombi, rečeno je RTS-u u Birou MUP-a Srbije.
Načelnik Školske uprave Kruševac Zoran Aksović rekao je da su kruševačke osnovne škole dobile jutros prijeteće dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Policija je na terenu, u toku je kontradiverzioni pretres svih objekta za koje je poslata anonimna dojava. U osnovnim školama u Kruševcu danas nema nastave.

U desetak osnovnih škola u Nišu stigle su dojave o bombama, djeca nisu ni bila u školi, o čemu su obaviješteni roditelji. Dojava o bombama u svim osnovnim školama stigle su i na području gradske uprave Zaječar.

Djeca od danas prelaze na onlajn nastavu do daljnjeg. U sve škole u Novom Pazaru stigla je dojava o podmetnutim bombama, kao i u Baljevcu u opštini Raška.


RTRS