VIŠKOVIĆ U GRČKOJ - RAZGOVORI O SARADNjI I OTVARANjU AVIO-LINIJE SA ATINOM :: Semberija INFO ::

 

VIŠKOVIĆ U GRČKOJ - RAZGOVORI O SARADNjI I OTVARANjU AVIO-LINIJE SA ATINOM


Foto
Vlada i političko rukovodstvo Republike Srpske opredijeljeni su za evropski put, ali se pod izgovorom ispunjavanja uslova za prijem u EU, često pokušava mijenjati ustavna struktura BiH, prenio je premijer Srpske Radovan Višković na Krfu guvernerki Jonskih ostrva, Rodi Cagaropulu.

Višković je istakao da su vlasti Srpske otvorene za dijalog na putu evropskih integracija, s obzirom na jasno iskazanu volju pridruživanja ali, isto tako, očekuju ravnopravno uvažavanje argumenata i pozicije Republike Srpske.

- Guvernerka je ponudila pomoć bratskog naroda Grčke u evropskim integracijama i jasno je naglasila stav da BiH treba što prije da postane članica EU i da će to imati značajne benefite u BiH - rekao je Višković.

A uzajamne ekonomske, turističke i kulturne benefite Republika Srpska i Grčka ostvariće i uspostavljanjem nove avio-linije, od Banjaluke do Krfa. O tome je razgovarano na sastanku premijera Viškovića sa gradonačelnicom Krfa, Meropi Idreu.

- Znamo da je Banjaluka prije pandemije korone bila povezana direktnom avionskom linijom sa Atinom, ali je došlo do obustave te linije. Ali ja ću razgovarati i sa rukovodstvom Aerodroma Republike Srpske oko povezivanja Banjaluke sa Krfom - naveo je Višković.

Gradonačelnica Krfa istakla je da je sa Viškovićem razgovarala o raznim vrstama razmjena, turističkim, ekonomskim, kulturnim, ali i o mogućnosti bratimljenja ostrva i grada Krf sa dva grada u Srpskoj.

(RTRS)