Mihajlović: Dobro što je otkazana posjeta Lavrova :: Semberija INFO ::

 

Mihajlović: Dobro što je otkazana posjeta Lavrova


BEOGRAD- Potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je dobro što je otkazana najavljena posjeta ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Srbiji, jer je i sama najava te posjete stavila Srbiju u komplikovanu poziciju, saopšteno je iz kabineta Mihajlovićeve.

“Sama najava posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova bila bi komplikovana za Srbiju i za predsednika Aleksandra Vučića. Trudimo se da opstanemo u energetskom, finansijskom i političkom smislu u trenutku koji je zaista težak i mislim da nam je najmanje potrebno da se preko naših leđa rešavaju svetska pitanja. Stalno slušamo kako su Srbija u Rusija najveći prijatelji. Ako su nam prijatelji, pošto govore da jesu, onda nije trebalo da planira da dođe u ovom trenutku, da ne idem u onu krajnost da kažem da je trebalo da nas zamole da im uvedemo sankcije.


Mislim da je dobro što ruski ministar sada nije došao u posetu Srbiji, i moramo da razmislimo o našem putu dalje, a Srbija se jasno opredelila za put ka EU, što je rekao i predsednik Vučić“, rekla je Mihajlović za Juronjuz, upitana da prokomentariše otkazivanje posjete Lavrova.


Tanjug / Glas Srpske