NEVRIJEME POHARALO SJEVER HRVATSKE :: Semberija INFO ::

 

NEVRIJEME POHARALO SJEVER HRVATSKE


Foto: Ilustracija
Za kontinentalnu Hrvatsku upaljen je meteoalarm za jako nevrijeme i grad koji bi mogao uzrokovati materijalnu štetu.

Crni oblaci stigli su iz Slovenije. Led je napravio ogromne štete, pogotovo na automobilima, ovako nešto još nikad nisam vidio, ispričao je šokirani čitalac s varaždinskog područja.

Naime, jako nevrijeme nešto iza 16 časova zahvatilo je sjeverozapad Hrvatske, a najviše štete bilo je na varaždinskom području gdje su stradali brojni automobili. Prema riječima čitalaca, led je bio veći od oraha.
- Iz mirnog vremena, odjednom je grad lupio. Nije bilo kiše, nego samo grad koji je trajao 10-ak minuta popraćen jakim vjetrom. Mir nakon grada je bio deset minuta i onda je krenula kiša s grmljavinom. Led je bio veća od oraha, a nakon 20 minuta led se još uvijek bijelio na travi - rekao je čitalac iz Varaždina.

- Nevrijeme je krenulo prije pola sata, padalo je deset minuta. Puno je bilo kiše, i onda je odjednom je led krenuo. Više automobila je uništeno, padao je grad veličine oraha. Što se tiče usjeva, to još nismo utvrdili koliko je uništeno, iako na kukuruzu nije vidljiva šteta, ali vinogradi su sigurno nastradali - ispričao je čitalac iz Huma na Sutli, piše 24sata.Za kontinentalnu Hrvatsku upaljen je meteoalarm, a stiglo je i upozorenje da se građani pripreme za jaka grmljavinska nevremena koja mogu uzrokovati ozbiljne štete i zaštitite se od munje. Moguća je i materijalna šteta te oštećenje stabala, kao lokalne bujične poplave, olujni udari i led.

Takođe, mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom i u prometu. Sa sjeverozapada postepen porast oblačnosti , a na kopnu mjestimična kiša i grmljavina. Prema večeri uz jači razvoj oblaka lokalno izraženi pljuskovi ili grmljavinsko nevrijeme očekivani su najprije u sjeverozapadnim i sjevernim predjelima, uveče i u Slavoniji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, uveče sjeverni, prolazno s jakim udarima. Na Jadranu slabo i umjereno, na otvorenom ponegdje i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 26 do 31 °C, napisali su iz DHMZ.

(Srpska Info)