VUČIĆ: S PUTINOM ĆU RAZGOVARATI O TRI VAŽNE STVARI :: Semberija INFO ::

 

VUČIĆ: S PUTINOM ĆU RAZGOVARATI O TRI VAŽNE STVARI


Foto
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su za njega tri stvari važne u razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom za nekoliko dana – količine gasa, cena gasa i sigurnost snabdevanja.

Na pitanje novinara da li očekuje da će Vladimir Putin tokom razgovora, kroz nekoliko dana, imati politička uslovljavanja od kojih će zavisiti cena gasa, Aleksandar Vučić je rekao da ne može da zna šta će Putin njega da pita, već da zna samo šta će on pitati ruskog predsednika.

"Za mene su tri stvari važne, a to je količina gasa, cena gasa i sigurnost snabdevanja gasa, plus razgovor o svim ostalim pitanjima", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska radova na izgradnji beogradskog metroa na Makiškom polju.

"Ja znam kako se ja pripremam za sastanke, a kako se priprema on, morate da pitate ljude iz njegovog kabineta, to ne mogu da znam", dodao je Vučić.

"Nadamo se da će prevladati mir, da će se sukobi stišati"

Naglasio je da se svi nadaju da će prevladati mir u svetu i da neće biti nikakvih daljih sukoba, a da će se oni koji postoje stišavati.

"Da li verujem u to, ne verujem, ali se nadam tome", rekao je Vučić.

Vučić je to rekao komentarišući najavu američkog predsednika Džozefa Bajdena o mogućem napadu SAD na Kinu, ako Kina krene na Tajvan i dodao da je "suviše mali da bi na bilo koji način govorio o velikim svetskim silama".

"Zna se koji su principi poštovanja međunarodno-javnih pravnih normi za koje se Srbija zalaže", naveo je Vučić.

(RTS)