UZOR PARTIJE UJEDINjENIH PENZIONERA REPUBLIKE SRPSKE JE POLITIKA PUPS-A I RUKOVODSTVA SRBIJE :: Semberija INFO ::

 

UZOR PARTIJE UJEDINjENIH PENZIONERA REPUBLIKE SRPSKE JE POLITIKA PUPS-A I RUKOVODSTVA SRBIJE


Foto
Predsjednica Partije ujedinjenih penzionera Republike Srpske (PUP RS) Vinka Pušonja prisustvovala je svečanoj sjednici, upriličenoj povodom 17. godišnjice od osnivanja Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS). Svečana sjednica održana je 12. maja 2022. godine u Beogradu, nakon izborne Skupštine PUPS-a na kojoj je za predsjednika partije izabran Milan Krkobabić, kome su delegati iz svih 119 gradskih i opštinskih odbora poklonili puno povjerenje.


 
- Čast mi je što među prvima mogu da čestitam gospodinu Milanu Krkobabiću na ponovnom izboru na mjesto predsjednika državotvorne i jedinstvene partije u Republici Srbiji „PUPS - solidarnost i pravda“. PUPS je nama u Republici Srpskoj bio i ostao uzor kako jedna partija treba da se bori za poboljšanje socijalnog i ekonomskog položaja penzionera, a sada i poljoprivrednika i radnika. Naš strateški cilj je da ostvarimo ono što je PUPS već uspio na političkoj i javnoj sceni Srbije, prije svega mislimo na jedinstvo sa udruženjima penzionera. Borićemo se da postignemo takvu političku moć da možemo, kao i PUPS, da obezbijedimo 13. penziju za naše penzionere, besplatan prevoz za starije od 65 godina i preporod našeg sela. Podrška predsjednika Aleksandra Vučića zalaganju PUPS-a da penzije prate rast plata u javnom sektoru veliko je priznanje njihovoj politici, ali i motivacija za politiku PUP-a u Republici Srpskoj, koji se ugleda na PUPS - istakla je predsjednica Partije ujedinjenih penzionera Republike Srpske Vinka Pušonja.


 
Na skupštini PUPS-a usaglašeno je da ova partija zvanično u svom fokusu ima, pored penzionera, i poljoprivrednike i proletere, pa je, u skladu sa time, njen novi pun naziv: „Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera - solidarnost i pravda“, odnosno skraćeni naziv joj je: „PUPS - solidarnost i pravda“.


 
- PUPS raste i razvija se. Uz penzionere tu su i poljoprivrednici i proleteri Srbije. Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera čvrsto drži u svojim rukama barjak solidarnosti i pravde. Čuvamo, štitimo i branimo  osnovni vrijednosni stav „tri P - penzije prate plate“, to je naša tekovina - izjavio je predsjednik PUPS-a Milan Krkobabić.


 
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da u Milanu Krkobabiću i PUPS-u ima pouzdane saradnike i ljude koji znaju i umiju da daju pravi doprinos uvijek kada je potrebno da se zaštite nacionalni i državni interesi.


 
- Penzioneri su uvijek najodgovorniji dio društva. Oni žive sa svojom državom, oni razumiju svoju državu i sve njene probleme. Znam koliko volite svoju zemlju i da možete da razumijete čak i neke teške mjere, kao što smo imali 2014. godine. Naš zajednički cilj je da sačuvamo mir i stabilnost naše zemlje i da pokažemo da imamo morala i duše da sačuvamo naše tradicionalne prijatelje, ali i da idemo naprijed i da razmišljamo o tome kako da gradimo nove puteve, pruge, bolnice i cijelu Srbiju, kao i veće plate i penzije - dodao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.


 
Svečanoj sjednici prisustvovali su i predsjednik Radničke partije Crne Gore Maksim Vučinić i Aleksandar Đurđev, predsjednik Srpske lige - koalicionog partnera PUPS-a.