POČELA EKSHUMACIJA TIJELA MUAMERA ZUKORLIĆA, ČETIRI PRSTENA OSIGURANjA OKO GROBLjA :: Semberija INFO ::

 

POČELA EKSHUMACIJA TIJELA MUAMERA ZUKORLIĆA, ČETIRI PRSTENA OSIGURANjA OKO GROBLjA


Foto
Počela je ekshumacija tijela bivšeg predsjednika Stranke pravde i pomirenja, narodnog poslanika i nekadašnjeg muftije Muamera Zukorlića na groblju u Orlju, javio je RTS.

Zukorlić je preminuo u novembru prošle godine.

Sin preminulog, Usame Zukorlić predao je Republičkom javnom tužilaštvu 11. aprila laboratorijske nalaze koji, kako je rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

Viši sud u Novom Pazaru donio je odluku da proces ekshumacije i obdukcije tijela Muamera Zukorilića obavi Međunarodni stručni tim sastasvljen od obducenata iz Srbije, BiH i Njemačke.

Proces će nadgledati tužilac Tužilaštva BiH.

Usame Zukorlić rekao je da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima, a druga da je otrovan hranom. Obdukcija će biti rađena u opštoj bolnici u Novom Pazaru, a tijelo će biti sahranjeno u dvorištu Altunalem džamije.

Zbog propisa pravosudnih organa kojima su tačno utvrđeni uslovi u kojima se izvodi proces nije dostupan pristup medijima i javnosti.

Svi prilazi koji vode prema Orlju i grobu ili mezaru Muamera Zukorlića su pod kontrolom policije.

Do samog groblja u selu Orlje nemoguće je prići, napravljena su četiri prstena koje osiguravaju pripadnici Policijske uprave Novi Pazar, a medijima je takođe zabranjeno snimanje i fotografisanje.

(Glas Srpske)