Vučić čestitao Makronu: Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera :: Semberija INFO ::

 

Vučić čestitao Makronu: Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera


BEOGRAD - Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, čestitao je Emanuelu Makronu na pobjedi u utrci za predsjednika Francuske.

- Poštovani gospodine predsjedniče, dragi prijatelju, primite srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsjednika Republike Francuske. Povjerenje koje su Vam građani i ovoga puta ukazali, nesumnjivo potvrđuje da je Vaše vodstvo zasnovano na onim načelima i vrijednostima koje su duboko ukorijenjene u narodu Francuske.

Sloboda, jednakost i bratstvo i jesu neprolazni i univerzalni principi čije suštine svi treba da se podsjetimo, pogotovo u sadašnjem historijskom trenutku, možda više nego ikada prije.

Dijeleći upravo ove vrijednosti, Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i strateškom partnerstvu. Sa Vašim ponovnim izborom za predsjednika, uvjeren sam da su srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice.

Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera, a uvjeren sam da i mi možemo da računamo na podršku Vaše zemlje, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Još jednom Vam čestitam izbornu pobjedu uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana - poručio je Vučić.

Glas Srpske