BEOGRAD I PRIŠTINA BEZ DOGOVORA O TABLICAMA, OSTAJU STIKERI :: Semberija INFO ::

 

BEOGRAD I PRIŠTINA BEZ DOGOVORA O TABLICAMA, OSTAJU STIKERI


Foto
U Briselu na sastanku glavnih pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine o pronalaženju rješenja za registarske tablice nije postignut dogovor o tablicama tako da na snazi ostaje sporazum o stikerima od septembra prošle godine.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i glavni pregovarač Beograda Petar Petković rekao je poslije razgovora da će i dalje biti na snazi sporazum o tablicama od 30. septembra o režimu stikera.

"To znači da se do pronalaženja trajnog rešenja na visokom nivou režim stikera nastavlja", rekao je Petković novinarima u Briselu, podsjetivši da je u Briselu razgovarao i sa prištinskom stranom i da je ogromna pažnja bila posvećena pitanju registarskih tablica.

On je poručio svim građanima Srbije i Srbima na Kosovu i Metohiji pred vaskršnje praznike da svi treba da budu mirni i da ne brinu, prenijeli su beogradski mediji.

Prema njegovim riječima, sporazum od 30. septembra je i dalje na snazi i to su potvrdili i EU i specijalni izaslanik Miroslav Lajčak, a za šest mjeseci Priština nije iznela nijedan prijedlog.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je na svom "Tviteru" da danas nije postignut dogovor o registarskim tablicama.

Lajčak je pozvao glavne pregovarače da se ponovo sastanu u narednim dana i nastave razgovore o drugim pitanjima, te da očekuje od svih aktera da se uzdrže od poteza koji bi mogli da ugroze bezbjednost na terenu.

Na odvojenom sastanku delegacije Beograda sa Lajčakom bilo je riječi o i zajednici srpskih opština, nestalim, energetici...

Lajčak je odvojeno razgovarao sa delegacijama Beograda i Prištine, a potom je uslijedio direktan sastanak dvije delegacija.

(Glas Srpske)