POGOĐEN KAMP U KOJEM SU I PRIPADNICI VOJSKE SRBIJE :: Semberija INFO ::

 

POGOĐEN KAMP U KOJEM SU I PRIPADNICI VOJSKE SRBIJE


Foto
BEOGRAD - Internacionalni kamp za smještaj međunarodnih snaga u glavnom gradu Somalije Mogadišu, u kojem su smješteni i pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnoj operaciji EU za obuku bezbjednosnih snaga Somalije, pogođen je danas projektilima iz minobacača kalibra 82 milimetra, a u tom napada nije bilo povrijeđenih, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane Srbije. `

Dva projektila su pala unutar kampa, a tri u neposrednoj blizini.

U granatiranju nije bilo povrijeđenih, a svih šest pripadnika Vojske Srbije su dobro i nastavljaju da profesionalno i odgovorno izvršavaju svoje zadatke.

U kampu su preduzete dodatne mjere zaštite kako bi se osigurala bezbjednost svih pripadnika međunarodnih snaga.

Odmah po prijemu vijesti o događaju, načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Želimir Glišović razgovarao je sa starijim nacionalnim predstavnikom u misiji, pukovnikom Draganom Krstićem, koji je ga je izvjestio da su svi pripadnici Vojske Srbije bezbjedni, motivisani i posvećeni realizaciji dodijeljenih zadataka.

Vojska Srbije u misiji Evropske unije za obuku bezbjednosnih snaga u Somaliji (EUTM Somalia) angažuje štabnog oficira na dužnosti šefa sanitetske službe i petočlani medicinski tim koji je zadužen za primarnu zdravstvenu zaštitu osoblja u misiji.

Generalštab Vojske Srbije neprekidno prati situaciju u svim mirovnim operacijama u kojima su angažovani pripadnici Vojske Srbije i u stalnom je kontaktu sa našim kontingentima, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)