SVA GRAĐA OD „SRBIJA ŠUMA“ :: Semberija INFO ::

 

SVA GRAĐA OD „SRBIJA ŠUMA“


Igor Braunović, generalni direktor Javnog preduzeća „Srbija šuma“, sa saradnicima, na prijedlog dopisništva“Novosti“ za Šabac i Loznicu, predao je sedmočlanoj porodici Popović-Vranić, u Runjanima, kod Loznice, kojima je potpuno izgorjela kuća, sa svim stvarima, kompletnu građu za novi dom, dar tog državnog preduzeća.

Braunović je rekao da „svako preduzeće danas, koliko god vodilo računa da ostvari što bolji profit, što je cilj i zadatak, mora da pokaže solidan stepen društvene odgovornosti“.

Narodski rečeno, moramo da gledamo i svijet oko sebe, da budemo solidarni, čovjekoljubici i humani -kaže Braunović. -Ponosan sam što je naše preduzeće, Bogu hvala zbir takvih ljudi, što su pokazale mnoge akcije, uključujući i ovu. Srbija je naša zemlja, prelijepa i dragocjena o kojoj svakog treba da brinemo, da je gradimo i čuvamo, ali i ljude njene. Mi koji smo čuvar i šuma, imamo sjajan osećaj za ljude, znajući da nema ništa bez čovjeka, onog koji stvarno gordo zvuči, kako reče slavni pjesnki, a takvi su ljudi kojima sada pomažu, takvi su bili i njihovi slavni preci koji su, kroz 14 generacija sveštenstva, pomogli nebrojenom broju ljudi.

Episkop šabački Lavrentije uputio je zahvalnost i blagoslov Igoru Braunoviću, istučući da ovakvi primjeri „ohrabruju, daju nadu da ćemo lakše da prebrodimo svaku muku, a i najveće državne, ako budemo solidarni i humani“. Vladika, čija je parohija i sama pomogla porodicu iz Runjana, poželio im je da se ponovo skuće što prije, „a oni kao potomci divnih duhovnika znaju da čovjek mora da bude najjači duhovno kad mu je najteže“.

U ime porodice, na poklonu je zahvalila Ljiljana Vranić, „glava kuće“, inače jedna od najboljih i najomiljenijih matičarki u zapadnoj Srbiji“. I kroz mobu i pomoć prijatelja, komšija i kumova, očekuje se da do proljeća sedmočlana porodica opet bude pod svojim krovom.