HRVATSKA: OD SUTRA OŠTRIJE MJERE PROTIV VIRUSA KORONA :: Semberija INFO ::

 

HRVATSKA: OD SUTRA OŠTRIJE MJERE PROTIV VIRUSA KORONA


Foto
ZAGREB - U Hrvatskoj od sutra na snagu stupaju nove, oštrije mjere protiv korona virusa, kojima se smanjije dozvoljeni broj osoba na okupljanjima, objavio je danas hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite na svom sajtu.

Prema novoj odluci, zabranjena su javna okupljanja i događaji na otvorenom za više od 50 osoba, umjesto dosadašnjih 100 na jednom mjestu, a ona s kovid potvrdama i uz suglasnost lokalnih štabova ograničavaju se na 200 osoba.

U zatvorenim prostorima zabranjuju se javna okupljanja sa više od 25 osoba, umjesto dosadašnjih 50, a ona uz kovid potvrde ograničavaju se na 100 osoba.

Na privatnim okupljanjima moguće je prisustvo 20 osoba umjesto dosadašnjih 30, uz izuzetak onih na kojima svi imaju kovid potvrde u kom slucaju može biti prisutno 50 osoba, prenosi Hina.

Nisu uvedene promjene u radu ugostiteljskih objekata, ali će se intenzivnije kontrolisati ogranicenja broja gostiju, održavanje fizičkog razmaka od 1,5 metra i korišćenje maski.

Ograničava se i broj gledalaca na sportskim takmičenjima, pa će tako u zatvorenom prostoru moći da bude popunjeno najviše 20 odsto pojedinačne tribine, a na otvorenom do 40 odsto.

Građani obavezno moraju da koriste maske na vjerskim obredima i umetnickim programima, bioskopskim projekcijama i izložbama, kao i na sednicama predstavnickih tijela bez obzira na posedovanje kovid potvrde.

Izvor: Tanjug