U BEOGRADU PALO VIŠE OD 300 STABALA I 40 BANDERA :: Semberija INFO ::

 

U BEOGRADU PALO VIŠE OD 300 STABALA I 40 BANDERA


U Beogradu je, usljed snježnih padavina, palo više od 300 stabala i 41 bandera javne rasvjete, "Elektrodistribucije", "Telekoma", što se nikada nije dogodilo, rekao je zamjenik gradonačelnika Goran Vesić.

Padavine za dan i po ekvivalentne su mjesečnim, zbog čega je veliki broj radnika 24 sata angažovan na terenu.  Zbog teškog snijega oboren je veliki broj stabala i bandera. Sinoć do 24 časa samo gradsko preduzeće “Zelenilo” je intervenisalo 205 puta, a danas je čak 505 zahtjeva – naveo je Vesić.

On je rekao da je u Beogradu na terenu 110 vozila “Beograd-puta”, 90 velikih kamiona i 20 manjih, kao i 15 mašina za utovarivanje soli, te da oko 300 radnika “Beograd-puta” radi duže od 24 časa, tako da su angažovani maksimalni kapaciteti.

– Ulice prvog prioriteta, kojima se kreće javni prevoz, prohodne su. Noćas je bačeno oko 900 tona industrijske soli i oko 400 tona mješavine kamenog agregata i soli, što je i preventivno rađeno prije snijega. Radnici „Beograd-puta“ uradili su veliki posao, ali i ukupno 3.142 radnika svih preduzeća angažovanih na terenu sa 814 mašina – dodao je Vesić.

On je rekao da je najteža situacija u Obrenovcu, gdje je otkazan odlazak djece u škole jer nema grijanja, ali da se radi na rješavanju tog problema.

Vesić je apelovao da građani očiste snijeg ispred svojih zgrada i poslovnih prostora.

Srpskainfo