​Sastanak ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope: O razvoju poljoprivrede u Jugoistočnoj Evropi :: Semberija INFO ::

 

​Sastanak ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope: O razvoju poljoprivrede u Jugoistočnoj Evropi


Petnaesti godišnji radni sastanak ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope biće održan 17. novembra u Tirani, u Albaniji. Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Republike Albanije i Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi biće domaćini sastanka.


 
Ministri poljoprivrede Jugoistočne Evrope i šefovi delegacija okupiće se u Albaniji kako bi razgovarali o budućim planovima razvoja poljoprivrede i ruralnom razvoju u regionu Jugoistočne Evrope i razmotrili proces regionalne saradnje u datim sektorima. Sastanak u Tirani biće usmjeren na značaj procesa i dosadašnjih dostignuća u integraciji zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku Uniju u pogledu perspektive za razvoj poljoprivrede i ruralni razvoj.
 
U novembru ove godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Republike Albanije preuzima predsedavanje SWG Skupštinom u težnji za unapređenjem regionalne saradne i integraciji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja čitavog regiona Zapadnog Balkana.


​Agencije