UBICA ĐOKIĆA SMISLIO „SAVRŠEN PLAN“, PA OSTAVIO POLICIJI KRUNSKE DOKAZE :: Semberija INFO ::

 

UBICA ĐOKIĆA SMISLIO „SAVRŠEN PLAN“, PA OSTAVIO POLICIJI KRUNSKE DOKAZE


Goran Džonić (59) penzionisani vatrogasac koga policija tereti da je zbog novca pobio svoje rođake Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić napravio je neke greške koje će ga, najverovatnije, na sudu skupo koštati, jer mu preti kazna doživotnog zatvora.

Goran Džonić (59), osumnjičen da je hladnokrvno lividirao svoje rođake Gorana (57), Gordanu /56) i Lifiju Đokić (25), mislio je da je skovao savršen plan i da nikada neće biti uhapšen, ali se tu prevario. Iza sebe je ostavio i neke od dokaza, iako se potrudio da policiji što više oteža posao.

Među dokazima do kojih je policija došla je i žuti skuter, koji je penzinisani vatrogasac, kao istražni organi pretpostavljaju, koristio pri izvršenju monstruoznog zločina. Iako se špekulisalo da je i skuter zapaljen, kao tela i automobil Đokića, Džomić taj dokaz nije uklonio i može se ispostaviti da će taj skuter imati određenu ulogu u optužnici,

Džonić je inače rožak ubijenih i bio je upoznat sa njihovim kretanjem i navikama. Osim toga, živeo je u komšiluku majke ubijenog Gorana, u selu Moravac. Goran Đokić, koji je u sefovima u automobilu uvek sa sobom nosio veću sumu novca, davao je svom rođaku Džoiću da mu ponekad opere automobil, jer nije imao poverenje u auto-radnike perionia. Tako je osumnjičeni za trostruko ubistvo došao do bitnih informacija.

U noći između 25. i 26. septembra , Džonić je ugrabio priliku da svoj plan sprovede u delo. Njegovi rođaci bili su na ručku, a prilikom povratka upali su u zamku koji je bivši vatrogasac pripremio. Pošto ih je likvidirao, njihova tela je odvukao do seoske divlje deponije, gdeje već spremio naftu kojom je polio tela i spalio ih do neprepoznatljivosti. Potom je odvezo kola desetak kilometara dalje i njih je spalio, a sa lica mesta je pobegao upravo skuterom.

Potraga za Đokićima trajala je šest dana, dok nije pronađen prvo spaljeni automobil, a onda i leševi koji su prvo identifikovani po nakitu, a tek potom je to potvrđeno DNK analizom. Policija je odmah pretpostavila da je motiv trostrukom ubistva koristljublje,, a inio se da je pljačka savršeno isplanirana. Džonić je ispitivan, pokušavao je da sakrije tragove, ali je na kraju pronađen i deo novca za koji policija pretpostavlja da potiče iz pljačke, 43.000 eva. Pošto se znalo da je penzionisani vatrogasac imao finansijskih poteškoća, nije mogao da objasni odakle mu toliki novac i to u gotovini.

Istraga se nastavlja, jer treba utvrditi da li je Džonić imao pomagače ili je zločin izveo sam. Za teško ubistvo iz koristoljublja zaprećena je kazna doživotnog zatvora.
 
(nova.rs)