Angela Merkel stiže u Beograd, evo šta dobija na poklon od Vučića :: Semberija INFO ::

 

Angela Merkel stiže u Beograd, evo šta dobija na poklon od Vučića


Фото - Танјуг/АП
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić biće danas domaćin njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, čiji mandat se privodu kraju.

Vučić je do sada više puta izrazio zahvalnost Merkelovoj za sve što je činila za Srbiju dok je bila na funkciji kancelara Njemačke. Merkelova je, rekao je više puta Vučić, mnogo učinila za Srbiju, posebno kada je riječ o njemačkim investicijama u zemlji.

Kancelarka, koja poslije Beograda ide u Tiranu, gdje će se sastati sa premijerima zemalja zapadnog Balkana, u Beogradu će boraviti najduže i za to vrijeme će imati niz sastanaka.

Ona će na beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" stići nešto poslije 16 sati, gdje će joj biti priređen doček, a ceremonija svečanog dočeka biće upriličena ispred Palate "Srbija".

Prvi sastanak kancelarke Merkel i predsjednika Vučića planiran je odmah po njenom dolasku i svečanom dočeku, koji će biti priređen ispred Palate "Srbija".

Oni će razgovarati iza zatvorenih vrata u četiri oka, a nakon toga najavljene su izjave za medije.

Njemačku kancelarku, trase kojima će prolaziti, mjesta sastanka s Vučićem i vilu u kojoj će prespavati obezbjeđivaće čak 3.000 policajaca.

Biće angažovane i specijalne antiterorističke jedinice, kao i snajperske jedinice koje će s okolnih krovova motriti na situaciju.

Od građana će biti traženo da drže zatvorene prozore na ruti prolaska njemačke kancelarke, a šahtovi na trasi su već zavareni.

Očekuje se da linije gradskog prevoza funkcionišu vanredno u vijeme dolaska Merkelove, ali detalji tih promjena biće naknadno objavljeni.

Mjere bezbjednosti će biti iste kao kada su Srbiju posjećivali predsjednik Rusije Vladimir Putin, ili Džozef Bajden, tada sa mjesta potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država, piše "Blic".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na poklon odlazećoj njemačkoj kancelarki darovaće pirotski ćilim.

Povodom zvanične posjete njemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji, bojama njemačke zastave biće tokom večernjih časova kolorizovani Palata Albanija, Most na Adi i Brankov most, saopštilo je JKP "Javno osvetljenje" Beograd.


​Tanjug / Nezavisne