BEOGRAD: Šerbedžija u bašti Jevremovac :: Semberija INFO ::

 

BEOGRAD: Šerbedžija u bašti Jevremovac


Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor bend će danas ( 12.07.) od 20 sati u Botaničkoj bašti „Jevremovac” održati koncert „Ne okreći se sine”, kako se zove i njegov poslednji album koji je objavljen krajem prošle godine. Šerbedžija je poslednji koncert u Beogradu održao krajem 2018. godine, a prvi put će u „Jevremovcu” pred beogradskom publikom nastupiti na otvorenom.

Pred ovaj važan koncert, jer je u međuvremenu mnogo nastupa otkazano, Šerbedžija kaže:

– Pjevaću vam svoje stare i nove pjesme. Više starih, a manje novih jer, kako mi je jednom davno rekao moj prijatelj Kemal Monteno: „Nova pjesma je dobra samo onda kad postane stara!” A ova moja pjesma „Ne okreći se sine” nije nova. Iako nikada nije postala stara, jer sam je snimio davne 1989. godine u tadašnjem „Jugotonu” u Zagrebu. Bilo je to teško vrijeme. Upravo kada je trebalo da izađe ta moja longplejka „Ne budim te tek tako”, počela su teška vremena u toj našoj zemlji i moja longplejka je ostala uglavnom u skladištima „Jugotona”. Stoga je vrlo malo ljudi čulo te moje pjesme, pa i ovu o kojoj sada govorim. A pjesma je ta, zapravo poruka mome sinu Danilu i njegovoj generaciji, da se ne okreću iza sebe i da ne gledaju na naše probleme i živote, nego da gledaju ispred sebe u budućnost, u novi život!

Na novom albumu Šerbedžija je okupio probranu ekipu autora, tako da su pjesme „Eto pjesma”, „Govorila si tiho, tiho, tiho”, „Ostala si uvijek ista” već postale hitovi, a publika će na koncertu moći da uživa i u njegovim djelima „Barbara”, „Ne daj se Ines”, „Meni se dušo od tebe ne rastaje”, „Ni u tvome srcu”, „Poleti ptico”, „Povratak ratnika”, „Tvoje nježne godine”...

​Politika