STEFANOVIĆ: ZA BEOGRAD NE POSTOJI GRANICA SA KOSMETOM :: Semberija INFO ::

 

STEFANOVIĆ: ZA BEOGRAD NE POSTOJI GRANICA SA KOSMETOM


Foto: RTRS
Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović poručio je predsjedniku samoproglašenog Kosova Vljosi Osmani da ne postoji nikakva granica Srbije sa Kosovom već samo administrativna linija.

- Postoji samo administrativna linija sa našom južnom pokrajinom, što je ogromna razlika - rekao je Stefanović, nakon što je Osmanijeva rekla da će se "Vojska Srbije suočiti sa vojskom SAD i NATO, ako pređe granicu sa Kosovom".

On je zahlavio Osmanijevoj za interesovanje za Vojsku Srbije uz ocjenu da je to razumljivo jer Vojska jača iz dana u dan i tako će i nastaviti, te je zato siguran da će i predstavnici privremenih institucija u Prištini poštovati Rezoluciju Savjeta bezbjednosti uN 1244 o Kosovu i Metohiji.

- Takođe sam 100 odsto siguran da znaju i zašto ne smeju i ne mogu silom ući na sever Kosova i Metohije. Jasno je što su stalno nervozni - rekao je Stefanović.

Povodom ocjena Osmanije o međunarodnim vježbama u kojima učestvuje Vojska Srbije, Stefanović je rekao za Tanjug da "Srbija želi članstvo u EU, što je njen strateški cilj, ali da je ujedno vojno neutralna zemlja".

- I zato ima mogućnost i privilegiju da organizuje vežbe i sa SAD i Rusijom, ali i drugim zemljama, kad god je to u interesu naše zemlje - rekao je Stefanović.
 
(SRNA)