Rimac zvanično preuzima Bugati, sjedište kompanije seli u Hrvatsku :: Semberija INFO ::

 

Rimac zvanično preuzima Bugati, sjedište kompanije seli u Hrvatsku


Nakon brojnih najava i špekulacija, danas je zvanično objavljeno da kompanija Rimac Automobili postaje većinski vlasnik marke Bugati, dok sama kompanija postaje Rimac Grupa podijeljena na dvije kompanije - Bugati Rimac i Rimac Tehnologija.

Danas poslijepodne su ovo potvrdili iz kompanije Rimac Automobili, čime su potvrđena nagađanja da će Rimac preuzeti Bugati, čuvenu kompaniju poznatu po hipersportskim automobilima.

Najavljeni su govori Mate Rimca, osnivača i izvršnog direktora Rimac Automobila, Olivera Blumea, izvršnog direktora Poršea, te Luca Meškea, zamjenika predsjednika i financijskog direktora Poršea.

Prema prvim saznanjima Rimac, iza kojeg stoje Porše i Hjundai, posjedovaće 55 odsto nove kompanije, dok će ostatak posjedovati VW-ova marka Porše.

To znači da će Porše kontrolisati 58,2 odsto nove kompanije putem svojih postojećih udjela u Rimac Automobilima, iako su kompanije rekle da Porše neće imati pravo glasa o tome kako se upravlja ovom grupom.

"Nikakav novac nije promijenio ruke", rekao je u šef Poršea, Oliver Blume.

Ovo, takođe, Rimca dovodi dalje pod VW okrilje, jer je njemačka kompanija krenula u električnu ofanzivu u iznosu od 35 milijardi evra. I Bugati i Rimac nastaviće razvijati svoje marke, a dok će Bugatijeva proizvodnja ostati u Francuskoj, sva njegova istraživanja preseliće se u novo sjedište Rimca u Hrvatskoj.

Nezavisne novine