Gradonačelnik Mićić učesnik Konferencije „Gradovi-pokretači ekonomije. Vizija 2030“ u Skoplju :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Mićić učesnik Konferencije „Gradovi-pokretači ekonomije. Vizija 2030“ u Skoplju


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić boravio je u dvodnevnoj je radnoj posjeti Skoplju, gdje je održana Generalna Skupština Mreže asocijacija lokalnih vlasti u jugoistočnoj Evropi-NALAS.

Mićić, koji je potpredsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, koji je predsjednik, na Skupštini su prisustvali kao delegati Saveza.



U organizaciji Svjetske banke i NALAS-a održana je Konferencija dijalog među gradovima „Gradovi-pokretači ekonomije. Vizija 2030“ na kojoj su Darko Fras-predsjednik NALAS-a 2018-2019,  Petre Šilegov,-gradonačelnik Skoplja i predsjednik NALAS 2019- 2020, Nj.E. Sybile Suter Tejada- ambasador Švajcarske u Sjevernoj Makedoniji  i Johan Van Den Hout- potpredsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, tokom  otvaranja dali svoje ključne komentare.

Ovom prilikom Gradonačelnik Mićić, učestvovao je u Panel diskusiji na temu „Ima li prostora za ulogu lokalnih vlasti“.

Na konferenciji je bilo riječi i o planovima za energetsku efikasnost i klimatske akcije, kao i o planovima urbane mobilnosti. Takođe, jedna od tema bila je „Pametni gradovi“ odnosno digitalizacija za lokalni ekonomski razvoj.

Izvor: Grad Bijeljina