STEFANOVIĆ: SRPSKA VOJSKA - BEDEM STABILNOSTI :: Semberija INFO ::

 

STEFANOVIĆ: SRPSKA VOJSKA - BEDEM STABILNOSTI


Foto: RTRS
Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović najavio je da će pripadnici Vojske Srbije sutra na Pešteru u združenoj vježbi "Munjeviti udar 2021" pokazati zašto su "sila sposobna da odgovori na sve izazove i najčvršći bedem u zaštiti sigurnosti i stabilnosti otadžbine.

​- Čuvanje otadžbine i našeg naroda njihova je profesija. Hrabrost, čast, snažan duh i spremnost oduvijek su osobine pripadnika Vojske Srbije i to su dokazali nebrojeno puta - naveo je Stefanović na platformi "Fejsbuk voč" uz video-najavu vježbe.

On je istakao da je Vojska Srbije danas opremljena najsavremenijom tehnikom, borbenim sistemima i naoružanjem.

Na privremenom poligonu "Pešter", vježbovne aktivnosti više od 2.300 pripadnika Vojske Srbije, u okviru "Munjevitog udara 2021", sutra će kulminirati združenom vježbom ojačane taktičke grupe u izvođenju napadne operacije, saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane.

Na toj lokaciji vježbu izvode jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, uz upotrebu tenkova, borbenih vozila, artiljerijskih sistema i oruđa, aviona, helikoptera, daljinski pilotiranih vazduhoplova, PVO sistema i naoružanja pješadijskih i specijalnih jedinica.
 
(SRNA)