KOD KRALjEVA PADAO GRAD VELIČINE TENISKE LOPTICE :: Semberija INFO ::

 

KOD KRALjEVA PADAO GRAD VELIČINE TENISKE LOPTICE


Foto: Srna
Nevrijeme praćeno gradom zahvatilo je danas poslije podne kraljevački kraj i protutnjalo u pojedinim dijelovima opštine Blace, a padao je grad od veličine oraha do jajeta i teniske loptice.

U 15.30 časova Studenicu kod Kraljeva pogodilo je nevrijeme i deset minuta padao je grad koji je, prema riječima predsjednika Mesne zajednice Studenica Dragana Jevremovića, bio i veličine oraha.

Za sada se samo pretpostavlja da ima štete u malinjacima i baštama, javio je RTS.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu rekli su da je jak gradonosni oblak nastao zapadno od Ivanjice i stalno se obnavljao.

Grad u Studenici kod Kraljeva prošao je planinskim krajem preko planina Čemerno, Radočelo i Stolovi, gdje je rijetka mreža protivgradnih stanica.

Strelci su ispalili sve raspoložive rakete, a grad je, prema izvještajima zahvatio Mlanču, Studenicu, Ušće i Međurečje.

Oko 15.00 časova nevrijeme je protutnjalo u pojedinim dijelovima opštine Blace. Kroz jaku kišu, padao je i rijedak grad veličine teniske loptice ili jajeta, a veću štetu sprečili su strelci protivgradne zaštite koji su ispalili 40 raketa.

Za sada nema informacija o većoj šteti na usjevima ili objektima, dok su oštećenja moguća na vozilima, koje su vlasnici štitili tepisima i ceradama.
 
(SRNA)