Stevandić: Jedinstvo Srpske i Srbije je preduslov naše snage i razvoja. :: Semberija INFO ::

 

Stevandić: Jedinstvo Srpske i Srbije je preduslov naše snage i razvoja.


Na Zapadu još važe stereotipi iz devedesetih gdje su Srbi proglašeni za krivce, i da svim drugim narodima ostavljena mogućnost samoopredeljenja osim za srpski narod, pravdajući ideju samopredeljenja teritorija, što je licemjerje. Identična stvar se dešava danas na Kosovu i Metohiji kada se srpski narod unaprijed okrivljuje u cilju smanjivanja pregovaračkog manevrisanja - rekao je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić gostujući na Pink televiziji.

Srpski narod je najviše nastradao devedesetih i pretrpio je najveću materijalnu štetu, i ne možemo više trpiti da se naše žrtve ignorišu, dok se tuđe glorifikuju. Neshvatljivo je da su Zagreb, Priština i Sarajevo u potpunosti etnički očišćeni od srba, dok se isključivo srpski narod optužuje na najgore moguće zločine, istakao je Stevandić.

Međutim Zapad mora da shvati, da su se neke stvari promjenile, geopolitički, mi više ne živimo u monopolarnom svijetu, te se taj stereotip razbija u predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, koji mnogo bolje razumije geopolitičku situaciju u odnosu na naše prethodne lidere, te shvata da je jedina snaga u jedinstvu srpskog naroda, jer jedinstvo je uslov verifikacije politike. Banja Luka mora da nastavi saradnju sa Beogradom, jer obe strane Drine su srpske i formalna granica za nas ne predstavlja nikakvu prepreku, zaključio je na kraju Stevandić gostujući u emisiji "Novo jutro" na Pink televiziji.

Ujedinjena Srpska