U SPLITU NAPADNUT MLADI PAR IZ SRBIJE :: Semberija INFO ::

 

U SPLITU NAPADNUT MLADI PAR IZ SRBIJE


Hrvatska policija objavila je da je sinoć u Splitu, pola sata iza ponoći, napadnut mladi par iz Srbije, prenio je portal Indeks. Niz napada u Splitu – prije nekoliko dana napadnuti su Rusi zbog dresova ruske reprezentacije.

Splitsko-dalmatinska policija je dobila dojavu da je nekoliko nepoznatih osoba na području plaže Ovčice u Splitu fizički napalo dvoje stranih državljana iz Srbije, 25-godišnjeg muškarca i 26-godišnju ženu, prenio je portal Indeks.

Policija je izašla na lice mjesta na kojem pronašli dvije žrtve napada.

Kako Indeks saznaje, djevojka nije imala vidljive povrede, a mladić je odbio ljekarsku pomoć.

Policajci su na njemu videli masnice i ogrebotine, ali im se zahvalio i rekao da mu ljekarska pomoć nije potrebna.
Istraga je u toku, kao i potraga za počiniocima.

Niz napada u Splitu 

Na istoj plaži, dan ranije, dogodio se još jedan fizički sukob. Potukli su se 23-godišnji Francuz i 23-godišnji hrvatski državljanin, a Francuz je Hrvata, kako navodi Slobodna Dalmacija, udario bocom u glavu.

Policija pak navodi kako je nakon ljekarskog pregleda utvrđeno kako su obojica zadobila tek lakše tijelesne povrede. I za taj slučaj je pokrenut istraga.

U Splitu se dogodio još jedan napad, a stradali su Rus i Ukrajinac. Kako piše Slobodna Dalmacija, huligani su u centru grada, u Marmontovoj ulici, napali košarkaše, budući da su im zasmetali dresovi ruske reprezentacije.
Policija je otkrila i prijavila maloljetnika, koji je od ranije poznat policiji po nasilništvu, zbog krivičnog djela izazivanja nereda iz mržnje, za što je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Sumnja se da je napad bio organizovan. Ukrajinac je zadobio lakše tijelesne povrede, a Rus nije povrijeđen.
 
(RTS)