POČELA 15. MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA BEOGRAD - BANjALUKA :: Semberija INFO ::

 

POČELA 15. MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA BEOGRAD - BANjALUKA


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović prisustvovao je u Beogradu početku 15. Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka, istakavši da je Gradu Bijeljina velika čast što je još od početaka ovog velikog sportskog događaja, jedan od domaćina biciklistima iz cijelog svijeta.
 
„Po broju učesnika i zemalja iz kojih dolaze, trka Beograd-Banjaluka, odnosno, njena etapa kroz Semberiju je jedan od najvećih godišnjih sportskih događaja u Bijeljini i zato je svaki put, kada nam dođe biciklistički karavan, to za Bijeljince praznik sporta i zdravog načina života“, naglasio je Petrović.   On je dodao da je ova biciklistička trka, između ostalog, prilika i da se pokaže gostoprimstvo, kao jedan od zaštitnih znakova Semberije.
 
„Mi smo grad na Drini i Savi koje nas povezuju sa Srbijom, pa zato ovu trku shvatamo i kao značajnu poruku o potrebi prevazilaženja granica između srpskog naroda i država u regionu“, poručio je gradonačelnik.
 
U sklopu Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka, Grad Bijeljina je pokrovitelj  cilja druge etape koja se vozi od Obrenovca do Bijeljine 23. aprila i starta treće etape od Bijeljine do Vlasenice 24. aprila. Inače, Bijeljina je jedini grad u Republici Srpskoj u kojem je i cilj jedne etape i start naredne etape.