Brnabić, Kluge: Impresivan proces imunizacije u Srbiji :: Semberija INFO ::

 

Brnabić, Kluge: Impresivan proces imunizacije u Srbiji


BEOGRAD - Regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu Hans Kluge istakao je da je proces imunizacije u Srbiji impresivan i dodao da je Srbija donijela dobru odluku da građanima ponudi sve dostupne vakcine koje se koriste u borbi protiv virusa korona.

U razgovoru sa premijerom Srbije Anom Brnabić, Kluge je pohvalio Srbiju na humanosti koju je pokazala donirajući vakcine zemljama regiona i omogućavajući vakcinaciju onima koji nemaju dovoljan broj vakcina za svoje građane.

Izražavajući zabrinutost zbog pojave novih sojeva virusa, Kluge je istakao da je neophodno ubrzati proces imunizacije i pokazati međusobnu solidarnost, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabićeva je zahvalila na saradnji u borbi protiv pandemije, tehničkoj pomoći i ekspertizi i istakla da je za Srbiju veoma značajna podrška ove organizacije.

Ona je obavijestila direktora SZO za Evropu o toku imunizacije građana u Srbiji, izrazivši uvjerenje da će, zahvaljujući velikom broju vakcinisanih, Srbija uspjeti da stvori kolektivni imunitet i vrati se u normalne tokove života.

Brnabićeva je istakla da će Srbija i dalje sarađivati sa zemljama regiona i pomagati u skladu sa svojim mogućnostima.

Kada je u pitanju projekat Mapa puta za zdravlje na zapadnom Balkanu 2021-2025, na sastanku je rečeno da će, ukoliko to epidemiološki uslovi dozvole, krajem godine u Beogradu biti održan regionalni sastanak, značajan za buduće unapređenje saradnje država regiona u oblasti zdravstvenih izazova.

Srna / Glas Srpske