Vučić: Za manje od mesec dana počeće gradnja fabrike vakcina :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Za manje od mesec dana počeće gradnja fabrike vakcina


BEOGRAD/MANAMA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je najznačajniji ishod njegove posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinu dogovor u vezi sa izgradnjom fabrike “Sinofarm” vakcina u Srbiji, što je, kako je ocijenio, stvoriti normalnu šansu za budućnost Srbije.

Vučić je istakao da je značaj fabrike vakcina veći nego naoružanje, te da je ona važnija nego avioni-lovci.

“Centralni stub u tronožcu je ekonomija, ali zdravstvo je tu najvažnije”, ocijenio je Vučić.

On je najavio da će za manje od mjesec dana početi da se gradi fabrika vakcina.

“Već imamo u ponudi pet placeva - jedan na Pančevačkom putu, drugi na auto-putu ka aerodromu, a jedan ka Lazarevcu”, rekao je Vučić za RTV “Pink”. 

Vakcinisaću se u četvrtak ili petak u Merošini ili Zagubici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će se vakcinisati u četvrtak ili petak u Merošini ili Žagubici.

“Pošto sam rekao da ću da budem sa svojim narodom, ja ću u četvrtak ili petak u Merošinu ili Žagubicu i primiću baš kinesku vakcinu”, rekao je Vučić za Pink.

Dodao je da će onda i on morati da izvadim antitijela da bi mogao da dokažem ukoliko želi da putuje.

“Do tada ja ne mogu da idem u Brisel. Nemate pojima koliko mi je žao i teško zbog toga, užasno”, dodao je Vučić komentarišući vijest da bi EU mogla da donese odluku da priznaje samo one vakcine koje su oni odobrili, a da ne priznaju kinesku.

Kazao je da se tako radilo o pristupu po kome se “stavljaju zastave ispred vakcina” i da neko prima vakcinu ili na osnovu toga da li mu se zastava nečije zemlje sviđa ili ne.

Tanjug / Glas Srpske