Vučić sa Dodikom o podršci Srbije Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Vučić sa Dodikom o podršci Srbije Srpskoj


BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsjedavajućim i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, uoči posjeta koje ih očekuju u narednom periodu.

Predsjednik Srbije boraviće u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinu, prenosi Tanjug.

- Milorad Dodik ide u Tursku na važan put, a ja u UAE i Bahrein. Razgovarali smo o značaju poseta, našim politikama, ali i još značajnijoj podršci Srbije Republici Srpskoj -  napisao je Vučić na zvaničnom instagram profilu "Budućnostsrbije", uz fotografiju sa Dodikom.

Ranije je najavljeno da će dodik Dodik i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan 16. marta će u Ankari potpisati sporazum o saradnji na infrastrukturnim i građevinskim projektima, kojim će biti obuhvaćen i projekat izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo-Beograd.

Vučić i Dodik dogovorili su učešće stručnjaka iz Republike Srpske u zajedničkom pisanju udžbenika iz srpskog jezika, istorije i geografije za teritorije Srbije i Srpske.

Tokom susreta u Beogradu dvojica sagovornika su ocijenili da srpski narod u sferi politike, ekonomije, a posebno kulture i obrazovanja mora da pruži što jedinstveniji odgovor na savremene izazove.

Na sastanku je dogovoreno da Srbija intenzivira svoju podršku Republici Srpskoj, a na zahtjev Dodika, Srbija će posebnu i veliku podršku pružiti opštinama Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Riječ je o manje razvijenim opštinama Republike Srpske i Federacije BiH koje su dijelom stradale u posljednjim zemljotresima, a ta mjesta su od posebnog strateškog značaja za cjelokupan srpski narod.

Vučić je rekao da će Srbija pomoći i da će uvijek biti uz svoj narod zapadno od Drine, poštujući međunarodne zakone i teritorijalni integritet BiH.

Dodik je posebno zahvalio Srbiji za vakcine koje je donirala Republici Srpskoj i BiH.

Vučić i Dodik su razgovarali i o značaju predstojećih posjeta dvojice državnika Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu i Turskoj, kao i značajnijoj podršci Srbije Republici Srpskoj.

​Glas Srpske